بسیاری از طراحان، علاقهمند هستند که در خانه و در استودیو شخصی خود کار کنند، رئیس خود باشند و دستشان برای خلق طراحی باز باشد. طراحان بسیاری هستند که با شرایط و ضوابط خود بطور مستقل کار میکنند. آنها همواره حفظ استانداردهای با کیفیت برای طراحی لوگو را به خاطر دارند و یکسری از قوانین طلایی برای موفقیت در حرفه مستقل خود پیروی میکنند.
ما همواره فریلنسری را با آزادی در خلاقیت پیوند میدهیم. این موضوع که فریلنسرها رییس و کارفرمای خود هستند و از کسی سفارش نمیگیرند کاملا حقیقت دارد. ما اعتقاد داریم افرادی که به دنبال تحقق ایدههای خود هستند، فریلنسر هستند. این موضوع درباره فریلنسرهای طراح لوگو هم صادق است. بسیاری از آنها در استودیو شخصی خود مشغول به کار هستند.
فریلنسرهای طراحی لوگو آزادی عمل زیادی دارند. ممکن است شما در کل اطلاعات زیادی درمورد طراحی نداشته باشید. تعداد بسیار زیادی از فریلنسرهای طراحی لوگو اطلاعاتی درمورد ترکیب، تئوری مبانی رنگ و احتمالا نحوه استفاده از نرم افزارهای مربوطه را دارند. ولی اینها تمام چیزی که لازم است شما راجع به طراحی لوگو بدانید نیست. فقط به این دلیل که شما انتخاب کردهاید که در منزلتان کار کنید به این معنا نیست که از هر آنچه که به ذهنتان برسد هم پیروی کنید. الزامیاست که از یکسری از قوانین مربوط به طراحی گرافیکی اطلاع داشته باشید.
طراحی لوگو بیش از هرچیزی روی مفهوم تصویر طراحی شده تمرکز دارد. برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیکی حرفه ای، شما باید قادر باشید که طراحی لوگو برای یک کمپانی را به زیبایی تمام انجام دهید چرا که لوگوها نماینده کوچکی از هر کمپانی برای نمایش خدمات آنهاست. یک لوگو حتی میتواند سیاست یک کمپانی و نقش آنها در صنعت را بازگو کند. بنابراین لوگو میتوانید به یک شرکت یا کارخانه هویت ببخشد.
در اینجا به چند نکته کلیدی که فریلنسرهای طراحی لوگو باید به خاطر بسپارند اشاره خواهیم کرد
۱. گزینههای بیشتری برای طرح خود داشته باشید
وقتی بحث طراحی لوگو میشود، بسیاری از فریلنسرهای طراحی لوگو فقط بر روی یک طرح کار میکنند، بهتر است برای کار طراحی فقط به یک ایده و طرح اکتفا نکنید. هرچه طرحهای پیشنهادی شما بیشتر باشد به این معناست که ایدههای مشابه بیشتری را در ذهن دارید. پس بنابراین بهتر است شما حداقل سه یا چهار طرح متفاوت از یکدیگر را آماده برای ارائه داشته باشد.
وقتی که طرحها را برای مشتری ارائه میدهید ویژگیهای منحصر بهفردشان را نیز توصیف کنید. سپس از مشتری بخواهید که یکی از آنها را انتخاب کند. وقتی که مشتری طرح موردنظر خود را انتخاب نمود زمان آن میرسد که شما آن طرح را به شیوه کاملا مناسب و بر روی تخته طراحی خود پیاده کنید.

۲. از پیامی که برند میخواهد برساند. آگاهی داشته باشید
قبل از پیادهسازی طرح خود بهطور کامل از اهداف و پیام برند مورد نظر آگاهی حاصل کنید. هر کسب و کاری به این هدف جلو میرود که پیامی را به تمام مشتریهای بالقوه خود منتقل کند. درواقع یکی از اهداف راهاندازی یک کسب و کار با پشتکار و پرتکاپو انتقال پیام به افراد در این راه است. وقتی شما لوگویی را طراحی میکنید، اگر از اهداف برند هم اطلاع داشته باشید، با انتخاب طرح، رنگ و فونت مناسب میتوانید محصول بهتری را ارائه دهید.
با مسئولین کمپانی بهصورت حضوری یا آنلاین صحبت کنید تا بیشتر راجع به آنها بدانید. هرگونه شعار انگیزشی و خط مشی در ارتباط با کمپانی را در خاطر خود داشته باشید. بدانید که چه چیزی باعث درخشش برند در بازار کسب و کار میشود. چنین علمی به شما در درک پیام تبلیغاتی کمک خواهد کرد.

۳. طرح شما باید قابلیت مقیاس پذیری داشته باشد
نکته قابل ذکر دیگر قابلیت نمایش لوگو در مقیاسهای مختلف برای انواع رسانه ها و پلتفورمهااست. بهطوریکه هم برای استفاده در کارت ویزیت هم بیلبوردهای تبلیغاتی کارایی داشته باشد. اید های طراحی کارت ویزیت با طراحی برای بیلبورد کمی متفاوت است. ولی اساسا طرح لوگو برای هر سایزی و هر پلتفورمی باید مناسب باشد. بهطور مثال هنگام اجرای آن رو بیلبوردهای تبلیغاتی نباید مفهوم و پیامی که لوگو حامل آن است از بین برود. زمانی هم که سایز لوگو کاهش پیدا میکند تمام المانهای آن نظیر خطوط، رنگها و فونت باید بهطور کاملا واضح قابل مشاهده باشد.
پس لوگوی شما باید قابلیت تغییر مقیاس را داشته باشد. باید سایز لوگو برای مقیاسهای مختلف را امتحان کنید. لوگوی خود را برای مقیاسهای توصیه شده ، ۱۰۰درصد (که معمولا بیش از ۱۰ اینچ مربع نخواهد شد)، ۵۰درصد، ۲۵درصد و ۱۰ درصد تست کنید. همچنین میتوانید مقیاس را به کوچکی نیم اینچ هم کاهش دهید تا میزان وضوح جزییات طرح را بررسی کنید. اینکار به شما برای سنجیدن میزان آنچه را که برای ارائه طرح به آن نیاز دارید کمک خواهد کرد.

۴. از رنگهای هماهنگ استفاده کنید
بین رنگهایی که در طراحی لوگو از آنها استفاده میکنید، باید هماهنگی وجود داشته باشد. ولی این نکته به این معنا نیست که فقط از رنگهای هم خانواده استفاده کنید. یک طراح خلاق و باهوش از رنگهای مناسب با هویت شخصیتی مشتری خود استفاده میکند. پس رنگهای به کار برده شده در لوگو باید طوری باشد که بین تصویر ارائه شده و صنعتی که کمپانی در آن فعالیت دارد هماهنگی ایجاد کند.
میتوانید از رهنمودهای زیر برای هماهنگی بین رنگها استفاده کنید :
- از رنگهای مکمل و مشابه استفاده کنید. باید پالتی از رنگهای گرم و سرد داشته باشید. استفاده از اسپری رنگهای مکمل را به حداقل برسانید.
- اطمینان داشته باشید که لوگو در افکتهای سیاه و سفید و دو رنگی خوب به نظر برسد. چون لوگوی شما ممکن است روی هر چیزی چاپ شود پس در هر شرایطی هم باید کیفیت خود را حفظ کند.
- در پروسه طراحی لوگو حتما مبانی رنگ را در نظر داشته باشد اما هیچ موقع از شکستن قواعد ترکیب رنگها واهمه نداشته باشید.
- برای شخصیت بخشیدن به لوگو حتما در آن از نوشته نیز استفاده کنید.

۵. برای هویت بخشی نوشته در لوگو استفاده کنید
این روزها طراحان لوگو به فونتهای متنوع و با کیفیت زیادی دسترسی دارند. حتی فونتهایی که قیمت بالا داشتند نیز بهصورت رایگان یا با قیمت مناسب ارائه میشوند. یکی از نقشهای پررنگی که فونت در یک طراحی گرافیکی ایفا میکند هویت بخشیدن به اثر است بهخصوص در طراحی لوگو. وقتی شخصی را به تازگی ملاقات میکنیم، شخصیت او را ارزیابی و به نوع پوشش وی و رفتاری که از او سر میزند توجه میکنیم. بهطور کاملا مشابه زمانیکه لوگویی را مشاهده میکنیم هم به هویت آن نیز اهمیت میدهیم.
هویت لوگو از نوع نوشتهی آن و فونت بiکار رفته در آن نشات میگیرد. بهطورمثال اگر اسم کمپانی با فونت بزرگ در آن درج شده باشد نشانه هویت قوی و اعتبار آن کمپانیست. بیشتر لوگوی برندهای ورزشی از فونتهای بزرگ برای القای حس قدرت استفاده میکنند. یا برندهای ساخت اسباب بازی از فونتهایی شبیه به دست نوشته در لوگوی خود استفاده میکنند.
۶. سادگی را فراموش نکنید
لوگوی شما باید یک طرح ساده داشته باشد. هرکس که در امر طراحی تخصص دارد، حتما این توصیه را به شما خواهد کرد. یکی از دلایل حفظ سادگی قابل درک بودن آن است تا مشتریان با یک نگاه اجمالی به لوگو در کارت ویزیت، وبسایت و یا بیلبورد مفهوم آنرا درک کنند. این نکته در طراحی بسیار حائز اهمیت است. اما اگر مخاطب برای درک مفهوم طراحی شما زمان زیادی را بخواهد صرف کند، بهراحتی کنار گذاشته خواهد شد. چون کسی برای رمزگشایی طرح شما زمان نمیگذارد.
بهطورمثال به لوگوی Nike توجه کنید که نهایت سادگی در طراحی آن استفاده شده. این لوگو به راحتی برای همیشه در ذهن شما باقی میماند. مثال دیگر لوگوی Pepsi است که در آن فقط از نام کمپانی و دو رنگ آبی و قرمز استفاده شده است. لوگوی کمپانی Apple هم بسیار ساده است و فقط یک سیب و جای گاز زدن به آن است. لوگوهای ساده باعث میشوند که سریعا آن کمپانیها در ذهن مشتری تداعی شوند. شما به محض اینکه لوگوی زرد رنگ MacDonald را میبینید رستوران های زنجیرهای فست فود را به خاطر میاورید. پس لوگوها را در سادهترین حالت ممکن طراحی کنید.

مطالب را به اشتراک بگذارید